Geen publiek Indoor Brabant: 'Lastige beslissing'

Het was voor de organisatie van Indoor Brabant een lastige beslissing om bezoekers van het paardensportevenement komend weekend niet toe te laten.

De organisatie was woensdag lang in beraad over het evenement in de Brabanthallen. Ondanks dat de wedstrijd met maximaal duizend bezoekers door mocht gaan, is er toch besloten om het paardensportevenement zonder publiek te houden. Dit was een lastige beslissing.

Er is toch een heleboel discussie ontstaan over het aantal bezoekers

Marcel Hunze, directeur Indoor Brabant

"We hebben eigenlijk vanaf het begin aangegeven dat wij het advies van de veiligheidsregio's en het RIVM opvolgen. Dat hebben we dinsdag ook gedaan. Er is toch een heleboel discussie ontstaan over het aantal bezoekers en onze medewerkers. Vanaf het begin is het bij ons belangrijk geweest om het sportprogramma door te laten gaan. We vonden het sympathiek om duizend mensen de gelegenheid te geven , maar we hebben nu besloten om het zonder publiek te doen", zegt directeur van Indoor Brabant Marcel Hunze. 

Er was veel commotie over het feit dat Indoor Brabant door mocht gaan met publiek, terwijl andere grote evenementen werden afgelast. Toch speelde dat niet mee bij de overwegingen geen publiek toe te laten. "We hebben veel overleg gehad met de veiligheidsregio's. We willen geen enkel risico lopen en daarom zien we af van het publiek", aldus Hunze.

Geld terug
Mensen kunnen het paardensportevenement online bekijken of bij de NOS. De bezoekers die een kaartje hebben, kunnen hun geld terugkrijgen of het kaartje volgend jaar gebruiken.

advertentie

Lees ook deze artikelen