Geen punten voor FC Den Bosch in uitduel tegen Almere City FC: 2-0

FC Den Bosch kon vrijdagavond niet verrassen in het uitduel tegen het hooggeplaatste Almere City FC. De wedstrijd liep uit op een 2-0 nederlaag.

De eerste helft stond niet bepaald bol van de hoogtepunten. De thuisploeg kreeg in de beginfase enkele mogelijkheden om de score te openen maar daarna stokte het wat betreft de kansen. FC Den Bosch werd pas in de 41e minuut voor het eerst enigszins gevaarlijk. Verdediger Soares Fonseca kopte toen vanuit een hoekschop over het doel. 

Vlak voor rust werd het toch 1-0 voor Almere City FC. Een misverstand in de Bossche defensie tussen Junior van der Velden en keeper Wouter van der Steen zorgde ervoor dat Hammouti de bal kon binnentikken. Meteen daarna kon Romano Postema namens FC Den Bosch wat terugdoen maar zijn schot kwam in de handen van de Almeerse doelman terecht. Zijn Bossche collega Van der Steen zorgde er nog voor dat het geen 2-0 was bij de rust door een goede redding na een kopbal van Receveur.

Verheydt verdubbelt de score

Vlak na de pauze twee goede kansen op de 2-0 voor Almere maar Kaandorp schoot op doelman Van der Steen en Mirani kopte vanuit een hoekschop op de lat. FC Den Bosch kon daar weinig tegenover zetten qua mogelijkheden. In de 64e minuut viel de 2-0 dan toch. Verdediger Mats Deijl verloor de bal tijdens een rush naar voren en in de tegenstoot kon Verheydt binnenschieten voor Almere. 

Met die 2-0 voorsprong had de thuisploeg de wedstrijd natuurlijk helemaal in handen. FC Den Bosch kon niet tot grote mogelijkheden komen. Ringo Meerveld schoot nog wel een keer van afstand over het doel. In de laatste 20 minuten was het wisselen geblazen aan beide kanten. Bij FC Den Bosch kwam onder anderen Don Bolsius in het veld. Hij gaf vlak voor een tijd een goede voorzet op Jizz Hornkamp maar zijn kopbal kwam in de handen van doelman Woud van Almere.

De stand bleef 2-0 en voor FC Den Bosch betekende dat dus niet de gehoopte goede start van de vierde periode.