advertentie Banner SNLR.nl

Geen resultaat TOP in eerste competitieduel van 2020

Het nieuwe jaar is voor TOP Oss begonnen met een nederlaag. In Wijdewormer ging TOP met 3-1 over de knie bij Jong AZ.

De winterse aanwinsten Dean van der Sluys en Henk Dijkhuizen mochten gelijk in de basis beginnen van trainer Klaas Wels. Danzell Gravenberch was doorgeschoven naar de spitspositie, nu Lorenzo Piqué hersteld is van een blessure. De derde nieuwkomer, Grad Damen, zat op de bank op sportpark Wijdewormer.

Jong AZ kreeg de eerste mogelijkheid van de wedstrijd. Een splijtende dieptepass van wereldklasse zette een aanvaller vrij voor de keeper. De bal ging naast. In de zevende minuut spatte de knal van Gravenberch uit elkaar bovenop de lat. TOP Oss had wat moeite van Félix Correia, die telkens opkwam over de zijkant. Bij een goede uitbraak speelde hij om keeper Ronald Koeman heen. Toen hij al geklopt leek, gaf Koeman de AZ-aanvaller nog een duwtje mee. De inzet ging naast, maar scheidsrechter Robin Hensgens bestrafte de doelman door een penalty te geven. Des Kunst maakte die strafschop vakkundig af door een andere hoek te kiezen dan de zoon van de bondscoach.

In de eerste helft bleef de schade verder beperkt. Er was alleen een hachelijk moment toen een corner van Jong AZ bijna het doel in waaide. Koeman kon er nog net een hand tegen krijgen. TOP creëerde ook een aantal mogelijkheden, maar uitgespeeld en doelrijp waren ze niet. Het veldspel was daarentegen wel prima in orde. De verdediging had zichtbaar versterking gekregen en met Gravenberch in de spits bleef de bal wat langer in de ploeg. De hoop bleef levend om in de tweede helft tot een resultaat te kunnen komen.

En dat bleek terecht. Na de rust kwam TOP op gelijke hoogte. Olivier Rommens trapte een bekeken balletje in de hoek naast doelman Jasper Schendelaar. Het was een schot zonder al te veel kracht van de Belg, maar wel prima gemikt.

In de slotfase viel de wedstrijd de kant op van de thuisploeg, terwijl TOP bepaald niet slecht voetbalde. Een Alkmaarse aanval mocht te lang doorgaan, waarna Richonell Margaret het net vond. Even later kreeg Jong AZ een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied. Van die positie promoveerde Kunst zijn tweede dode spelmoment tot goal (3-1).

De nieuwe aanwinsten brengen nog geen ommekeer bij TOP Oss. De club wil zich nog versterken met een spits. Aanstaande vrijdag komt koploper Cambuur Leeuwarden in het Frans Heesen Stadion op bezoek. 

Jong AZ 3 - 1 TOP Oss
Opstelling Jong AZ: Jasper Schendelaar, Joerie Church, Joey Jacobs, Maxim Gullit, Mauro Savastano, Peer Koopmeiners, Félix Correia, Justin Baas, Des Kunst, Thijs Oosting en Richonell Margaret
Opstelling TOP Oss: Ronald Koeman; Henk Dijkhuizen, Hennos Asmelash, Lorenzo Piqué, Rick Stuy van den Herik, Dean van der Sluys; O. Rommens, Lion Kaak; Philippe Rommens; Danzell Gravenberch en Cas Peters
Invallers TOP:
Gele kaarten TOP: Ronald Koeman
Doelpunten: Kunst 2x, Margaret (Jong AZ), O. Rommens (TOP Oss)