Foto: screenshot samenvatting Arsenal-PSV op PSV.nl

Geen speelminuten voor Heesche tijdens Champions League-uitschakeling PSV tegen Miedema's Arsenal

Het vrouwenelftal van PSV is uitgeschakeld in de voorrondes van de Champions League. Het Arsenal van onder meer Vivianne Miedema was met 3-1 te sterk voor de ploeg van trainer Rick de Rooij, die Melanie Bross uit Heesch de hele wedstrijd op de bank hield.

Namens Arsenal opende Miedema de score tijdens de finale van het mini-kwalificatietoernooi voor de eindronde van de Champions League. Mana Iwabuchi scoorde vijf minuten voor rust de tweede goal. Zes minuten na rust deed PSV iets terug via Esmee Brugts, maar toen Iwabuchi 25 minuten voor tijd de 3-1 aantekende, viel het doek voor de Eindhovense club.

Bross bleef de hele wedstrijd op de bank en kon zodoende haar waarde niet bewijzen. De andere speelster uit de regio - de Bossche Joëlle Smits - komt sinds dit seizoen niet meer uit voor de Eindhovenaren. de clubtopscorer van PSV speelt namelijk sinds deze zomer voor het Duitse VFL Wolfsburg.

Na de Champions League-eliminatie kan PSV zich nu volledig focussen op de competitie. Vrijdag is PEC Zwolle op PSV-trainingscomplex De Herdgang in Eindhoven namelijk de tegenstander in de eerste wedstrijd in de Pure Energie Eredivisie.