advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Geen verkoop van alcohol na acht uur 's avonds, supermarkten treffen maatregelen

Supermarkten in de regio treffen maatregelen, zodat het niet meer mogelijk is om na 8 uur ’s avonds nog alcohol te kopen.

Vanaf nu is er ieder dag na 8 uur ’s avonds nergens meer in Nederland alcohol te koop. Sommige supermarkten besluiten hierom hun deuren eerder te sluiten (Albert Heijn en Aldi Heesch), anderen schermen of sluiten hun drankafdelingen af na 8 uur (Jumbo en Biedronka Oss) en ook zijn er supermarkten die voor duidelijke informatie zorgen en er streng op toezien dat er geen drank wordt meegenomen (Jumbo Heesch en Zapolski Oss).

Tekst loopt door onder video

Schapkaarten bij de producten die alcohol bevatten moeten de klanten erop wijzen dat ze deze producten na 20.00 uur niet meer kunnen kopen en de kassamedewerkers krijgen een pop-up zodra er alcohol wordt gescand, dus zo kunnen zij altijd voorkomen dat er drank toch stiekem de deur uitgaat. Zo pakt Jumbo Wiegmans uit Heesch het aan. Het verbod zal er waarschijnlijk niet voor zorgen dat er nu overdag meer alcohol verkocht zal worden. “Als ik kijk naar de klanten die in de avond komen dan denk ik het niet”, zegt Anke Wiegmans van de Jumbo uit Heesch.

De Albert Heijn iets verderop sluit iedere dag nu om kwart voor acht. Dit terwijl de supermarkt normaal tot 8 uur 's avonds open is en op vrijdag zelfs tot negen uur 's avonds. “Dan zijn gelijk alle discussies voorbij voor eventuele klanten die vervelend kunnen doen tegen personeel. Qua omzet zal het niet zo denderend zijn, want mensen gaan toch hun aanbod verschuiven", zegt Cor Dulos.

De supermarkten zullen er door de maatregel dus waarschijnlijk niet op achteruit gaan. Wel moeten ze inmiddels rekening houden met veel regels. Verplicht een winkelwagentje, individueel boodschappen doen, na acht uur ’s avonds geen alcohol en binnenkort ook verplicht een mondkapje op. “We hebben daar extra mensen op aangenomen, zodat we kunnen borgen dat dat soort zaken gewoon goed geregeld zijn", aldus Wiegmans.