Geen vuurwerk en oudejaarsfeest, maar wel Berghem knalt thuis

Door coronamaatregelen zijn er veel beperkingen, maar dat betekent niet dat Oudejaarsavond in Berghem niet leuk kan zijn. Diverse partijen slaan daarom de handen ineen met een online evenement.

Berghem knalt thuis, zo gaat het online evenement dat op Oudejaarsavond vanaf 19.00 uur te volgen is, heten. “Het is ván de Bèrgse gemeenschap vóór de Bèrgse gemeenschap”, zegt initiatiefnemer Stephanie van Gaal.

Radio Zwetsbal zal de rode draad van de avond zijn, de hele avond laten zij de leukste liedjes horen. Verder is er een pubquiz en een bingo”, zegt Van Gaal. De bingokaarten en antwoordformulieren zijn te vinden in een ‘box’ die deelnemers voorafgaand aan de livestream krijgen bezorgd. “Het wordt vooral muziek, slap geouwehoer en gekkigheid.”

Aan het moment suprême om twaalf uur wanneer er geen vuurwerk mag worden afgestoken wordt ook gedacht. “In die box zitten ballonnen en een stuk touw, waardoor je thuis een grote knal kan realiseren”, doelt Van Gaal op de ballonnenknaller. “We willen mensen vragen om een filmpje te maken en deze in te sturen, zodat we voor twaalf uur af kunnen tellen en daarna alle filmpjes achter elkaar af kunnen spelen. Dan hebben we toch een soort van vuurwerk.”

Vorig jaar was Oudjaar een feest met massa’s mensen wat bij De Merx duurde tot in de late uurtjes. “We hopen er dit jaar een net zo groot feest van te maken maar dan vanachter het beeldscherm. Dat wordt een mooie uitdaging.”