Geen wandel3daagse maar wandelmaand in Nistelrode

De wandel3daagse in Nistelrode maakt dit jaar plaats voor een uitgebreider wandelevenement: de wandelmaand Mei. "We willen de mensen toch wat bieden."

De driedaagse kon door corona niet doorgaan, maar Stichting Jeugdbelangen Nistelrode wilde dat niet zomaar accepteren. Met de Wandelmaand Mei denkt de stichting een 'waardige vervanger' te organiseren.

Stichting Jeugdbelangen heeft meerdere routes uitgestippeld die vanaf 1 mei op de website te downloaden zijn of op papier bij Edith de Wit onder de carport op te halen zijn. "Het gaat om twee routes van vijf kilometer en twee routes van tien", zegt Edith de Wit van Stichting Jeugdbelangen. De kortere routes zijn geschikt voor kinderen en is met een dierenbingo en een rebus.

"We hopen dat zoveel mogelijk mensen gaan wandelen. De routes kunnen mensen de hele maand lopen. Zo kunnen ze dat op hun gemak doen en zorgen we voor spreiding van mensen", aldus De Wit.

Vorig jaar organiseerde de stichting een vergelijkbaar evenement met daarbij een route met smurfenborden in de tuin, waar deelnemers mee op de foto konden. Met een dierenbingo en een rebus probeert de stichting opnieuw creatief te zijn. "We hebben echt ideeën genoeg!", besluit de Wit.