advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Geen wedstrijden meer, wel trainingen voor amateurvoetbalteams

Vanwege de maatregelen die het demissionair kabinet vorige week heeft verlengd, moet de KNVB noodgedwongen het voetbalseizoen van de eerste voetbalelftallen stoppen. Een kleine troost; spelers onder de 27 jaar mogen wel trainen in groepsverband.

Dat betekent dat selectiespeler Tim Bosman weer mag trainen met het hele team van FC Engelen. “Erg fijn. Hoe lekker is het dat je weer een positiespel of een partijspel kan spelen? Iedereen bij ons in het team is onder de 27”, zegt Bosman. Dat geluk hebben ze niet bij het eerste van OJC Rosmalen. Volgens de trainer, Willem Leushuis, vallen vier spelers buiten deze groep. “Het is jammer voor de oudjes, maar dan is het de taak van de staf om te zorgen dat zij ook bediend worden en op één of andere manier kunnen trainen. Boven de 27 mogen ze nog wel in tweetallen trainen”, vertelt Leushuis.

(Tekst loopt door onder de video)

Ondanks dat de competitie niet wordt hervat, is het trainen niet voor niets. De KNVB wil namelijk een Regio Cup organiseren; een kleinschalige regionale competitie waar geen promotie of degradatie mogelijk is. Bij FC Engelen zijn ze enthousiast: “Heel goed initiatief. Uiteindelijk wil je toch dat iedereen de gelegenheid krijgt om te gaan sporten. We zijn dan ook al druk bezig met plannen en kijken wanneer dat plaats kan gaan vinden”, zegt voorzitter van de club, Ruud Aben. Leushuis is het met Aben eens over het idee van de KNVB. “Wat er uiteindelijk van terecht komt, is nog onbekend, want we weten niet of we wedstrijden mogen spelen. We vinden het leuk om regionale wedstrijden te spelen. Dus als het kan, doen wij zeker mee.”