Geen wegwerpplastic meer vanaf 2021

Het gebruik van wegwerp plastic bekers wordt vanaf 2021 verboden bij evenementen in Den Bosch en niet pas in 2022. Dat heeft de gemeenteraad dinsdagavond besloten bij de bespreking van het evenementenbeleid.

Volgens Rianneke Mees van De Bossche Groenen die met het voorstel kwam, zijn organisatoren al lang bezig met de toekomst en hoeft het geen twee jaar meer te duren. Wethouder Van der Geld zag dat anders: “We vinden twee jaar een acceptabele termijn voor organisatoren die toch al met een ingewikkelde transitie bezig zijn op het gebied van duurzaamheid.” Hij wees er verder op dat Amsterdam dit ook zo doet.

De raad zag dat dus anders en daarbij was opvallend dat coalitiepartij GroenLinks de oppositie aan een meerderheid hielp. Het is nog niet duidelijk of de wethouder de motie ook gaat uitvoeren, in theorie kan hij de wens van de raad naast zich neerleggen.

Ook werd een motie aangenomen over het afzien van het afsteken van vuurwerk tijdens evenementen. Indien er twee partijen strijden om een vergunning voor een evenement op dezelfde locatie en datum wil de gemeenteraad dat het evenement dat geen gebruik maakt van vuurwerk de voorkeur krijgt.

advertentie <p>Banner Woonboulevard Oss midden dec19</p>

Lees ook deze artikelen