advertentie Banner SNLR.nl

Geen 'Wonder van Spangen' voor TOP Oss

Het is TOP Oss niet gelukt om het 'Wonder van Spangen' te bewerkstelligen. Sparta Rotterdam was met 3-0 te sterk.

TOP Oss had een in Oss opgelopen 2-0 achterstand goed te maken. Trainer Klaas Wels begon zoals verwacht met Delano Ladan in de aanval als vervanger van de geblesseerde topscorer Huseyin Dogan. De ADO Den Haag-huurling was de gevaarlijkste Ossenaar in de eerste helft. Na een counter via Bryan Smeets en Hennos Asmelash kon hij vrij inkoppen, maar zijn inzet zeilde naast. Even later had hij een goal moeten maken op een voorzet van Asmelash, maar toen gleed hij de bal naast. Bij allebei die kansen stond het al 1-0, want na een kwartier kopte Bart Vriends namens de Spartanen vrij de openingstreffer binnen na een ingestudeerde corner binnen. Het was daarna aan TOP Oss-doelman Ronald Koeman te danken dat het bij die 1-0 bleef. Oog in oog met Mohamed Rayhi stak hij op het juiste moment zijn been uit om de 2-0 te voorkomen. Even later was Deroy Duarte namens de gastheren ook vlakbij de 2-0, maar zijn schot scheerde voorlangs.

In de tweede helft greep Wels al snel in. Hij bracht spits Koen van der Biezen en de multifunctionele Dennis Janssen in het veld en ging wat aanvallender spelen. Eventjes daarvoor had Abdou Harroui de wedstrijd moeten beslissen, maar een op een met Koeman stiftte hij de bal naast. Daarna nam TOP Oss wat meer initiatief en dat leverde na een kwartiertje weer een prima kans op voor Ladan, maar deze keer werd zijn inzet van de lijn gehaald. TOP probeerde tot aan het einde nog wel minimaal één keer te scoren, maar het lukte allemaal net niet voor de Ossenaren. Dat was voor Sparta nog twee keer wel het geval. Invaller Halil Dervisoglu ontsnapte paar minuutjes voor tijd aan de Osse defensie en gaf voor op een andere invaller, Ragnar Ache, die in de korte hoek binnen kon tikken. En een minuut later was Ache weer trefzeker. Hij knalde de bal van een meter of twintig verwoestend via de onderkant van de lat raak.

Geen finale voor promotie naar de Eredivisie voor TOP Oss dus. Maar de ploeg eindigt het seizoen met opgeheven hoofd en kan terugkijken op een gedenkwaardig seizoen.

TOP Oss:
Koeman; Asmelash, Piqué, Nieveld, Stuij van den Herik, O. Rommens (52. Janssen); P. Rommens, Kaak (52. Van der Biezen), Smeets; Ladan, Oratmangoen