advertentie Banner Trined

Geert Eijsvogels (59) van Scouting Heesch plotseling overleden

Scouting Heesch is in shock na het plotseling overlijden van het boegbeeld van hun club; Geert Eijsvogels (59). Vanavond is er in het scoutinggebouw een bijeenkomst voor direct betrokkenen.

Eijsvogels was jarenlang actief bij de scouting in Heesch. Zo was hij voorzitter en scoutstaf. Tijdens de scoutingskampen was Eijsvogels helemaal in zijn element wanneer hij fantasiefiguren speelde als onderdeel van een fictief bedacht verhaal. "Themarollen vertolken kon hij als de beste", laat Hugo van Rosmalen van Scouting Heesch weten, die Eijsvogels zelf nog als staf had. 

Eijsvogels was ook medeverantwoordelijk voor het uiterlijk van het scoutinggebouw, bijvoorbeeld tijdens de renovatie van de Elleboog. "Dagenlang is hij toen in de weer geweest, echt monnikenwerk", zegt Van Rosmalen. Voor zijn verdiensten kreeg hij in 2017 een koninklijke onderscheiding. Van Rosmalen herinnert zich Geert als een heel sociaal persoon. Zo weet hij te vertellen dat Geert wel raad wist met de oliebollen die nog over waren aan het einde van de oliebollenactie: "Geert zei: 'we stappen in de auto en rijden naar het bejaardenhuis.' Vervolgens hebben we de bejaarden blij kunnen maken met gratis oliebollen", vertelt Van Rosmalen.

De scoutsvlag van de groep van Eijsvogels hangt halfstok en er is een condoleanceregister. Van Rosmalen vertelt dat Eijsvogels zijn berichten die hij naar mensen stuurde altijd op dezelfde manier afsloot: "En die woorden zouden wij nu graag terug willen zeggen: houdoe wanne!"