advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Geffen kan kiezen uit vier ontwerpen voor dorpshart

Inwoners van Geffen kunnen de komende dagen kiezen uit vier ontwerpen voor een nieuw dorpshart.

Vier bedrijven zijn in de race voor de herontwikkeling van het voormalig gemeentehuis en hebben hun eigen visie op papier gezet. Die zijn te vinden op een speciale website van de gemeente Oss en de dorpsraad Geffen.

Tot 9 juni 23.55 uur kunnen Geffenaren op de website een reactie achterlaten onder ieder ontwerp, en vertellen wat ze er goed of niet goed aan vinden. Een beoordelingscommissie kiest op 10 juni één van de ontwerpen. In de commissie zitten vertegenwoordigers van de gemeente Oss, de dorpsraad en de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit.

Zij nemen de reacties van de Geffenaren mee in hun besluit. De beoordelingscommissie legt haar keuze voor aan het college van B en W en die neemt waarschijnlijk eind deze maand een beslissing. De partij die als winnaar uit de bus komt, krijgt een overeenkomst aangeboden en gaat het ontwerp verder uitwerken.

De keuze voor het beste ontwerp is het eindpunt van een lange procedure die begin vorig jaar startte, waarbij de inwoners van Geffen op meerdere momenten hun mening konden geven over de gewenste toekomst van het dorpshart.