Geffenaren protesteren tegen Heesch-West

Hoewel bedrijventerrein Heesch-West niet op grondgebied van Oss komt, zijn met name inwoners van Geffen bezorgd over de ontwikkelingen in hun achtertuin.

Van de 1300 inspraakreacties tegen de komst van het bedrijventerrein kwamen er 314 uit Geffen. Dat zei wethouder Frank den Brok tijdens de commissievergadering waar twee bewoners van de Rijksweg in Geffen hun zorgen uitspraken over de gevolgen van de plannen.

De komst van drie windturbines van 2 meter 10 hoog en zware industrie zijn volgens de Geffenaren een aanslag op hun gezondheid. "Wat wordt ons aangedaan, wij hebben hier niet om gevraagd. Dus gemeenteraad doe hier iets mee, ons lot ligt in jullie handen", zei Ine van de Berg. Ze kreeg applaus van de publieke tribune.

 

Economie, ruimte en leefgenot daar zit nu eenmaal een flinke spanning op.

Frank den Brok - wethouder gemeente Oss

Wethouder Frank den Brok zei niet te kunnen garanderen dat er geen overlast zou zijn. "Er is echt wel sprake van hinder. Economie, ruimte en leefgenot daar zit nu eenmaal een flinke spanning op", aldus Den Brok. "Maar Heesch-West is ook een kans, een kans op duurzame werkgelegenheid waar je op je fiets naar toe zou kunnen. Vorstengrafdonk zit vol aan reserveringen en we moeten nee zeggen tegen nieuwe aanvragen. Het is wachten op Heesch-West."

Op de vraag van de SP of het niet mogelijk zou zijn om er een volledig energiepark met zonnepanelen van te maken was het antwoord van de wethouder duidelijk: nee!. "Duurzame energie is belangrijk maar in dit geval wel als onderdeel van een hectare of tien van dit bedrijventerrein."

advertentie

Lees ook deze artikelen