advertentie Banner SNLR.nl

Geffense aanvoerder op haar plek bij PEC

Dominique Bruinenberg uit Geffen heeft als aanvoerder van PEC Zwolle dit seizoen tot nu toe 8 goals gemaakt. PEC staat zevende van de acht ploegen in de Eredivisie, maar Bruinenberg denkt dat er meer in zit.

"We hebben veel punten laten liggen, maar we ontwikkelen het spel dat we spelen iedere week", is de 26-jarige middenvelder positief. "We moeten echt de punten gaan pakken na de winterstop, maar daar heb ik wel alle vertrouwen in." In februari gaat haar voetbalseizoen verder met een bekerwedstrijd tegen Barendrecht.

Bruinenberg begon met voetballen bij Nooit Gedacht in Geffen. In een reportage van Dtv Sport keerde ze voor het eerst in lange tijd terug bij haar amateurvereniging. "Ik herken nog super veel dingen. Er is veel veranderd, maar eigenlijk ook heel weinig", vertelt Bruinenberg.

Week in, week uit op het veld
De voetbalster kwam deze zomer terug naar Nederland, na buitenlandse avonturen in Italië en Engeland. Bij Everton speelde ze vorig seizoen regelmatig, tot dat er na de kerst een nieuwe trainer kwam. "Ik kwam er al snel achter dat dit niet meer de plek voor mij was. Ik wilde weer lekker week in, week uit op het veld staan."

Bij PEC werd ze direct aanvoerder. "Dat was ik nog nooit geweest, maar het past wel goed bij mijn karakter merk ik." Ze scoorde vier maal in de Eredivisie en vier maal in de Eredivisie Cup.

Nooit Gedacht in KNVB Beker
Haar oude club Nooit Gedacht is doorgedrongen tot de achtste finale van de KNVB Beker. Daarin speelt de Geffense club op 1 februari thuis, tegen FC Twente. "Ik kwam er pas na de loting achter dat een confrontatie met Nooit Gedacht mogelijk was. Helaas mocht het niet zo zijn."