advertentie Banner SNLR.nl

Geffense verenigingen op weg naar ‘Geffens sportakkoord’

Sportverenigingen uit Geffen bespreken op maandag 25 november op een openbare bijeenkomst de voortgang van hun samenwerking die in maart startte. Het SEC en Nooit Gedacht zijn positief.

Het doel van de samenwerking van de Geffense clubs is om een vitale vereniging te blijven. In maart van dit jaar kwam na een eerste bijeenkomst al naar buiten dat verenigingen meer leden en vrijwilligers willen hebben en meer financiële middelen.

Geffense clubs vonden elkaar en hebben twee werkgroepen gestart met als doel om meer jeugd te bereiken en daarnaast activiteiten op touw te zetten. “Volgend jaar in de week van de Roefeldag doen clubs hun deuren open”, doelt voorzitter Mari Strik van Nooit Gedacht op de open dag.

Strik is te spreken over de samenwerking tussen de clubs die al zijn vruchten afwerkt. “We zijn bezig met een jaarkalender zodat we afweten van activiteiten van andere clubs.” Op deze manier komen Geffense verenigingen niet in elkaars vaarwater. “Er worden dus echt stappen gezet”, zegt Strik.

 

Nooit gedacht is positief. Er worden echt stappen gezet

• Mari Strik, voorziter Nooit Gedacht

Sportakkoord
Volgens Hans Willemsen van het Sport Expertise Centrum kan de samenwerking best vergeleken worden met het Osse sportakkoord dat in oktober getekend werd. “Het zou mooi zijn als er in Geffen ook een sportakkoord komt”, zegt hij. Willemsen zou graag zien dat de samenwerking wordt uitgebreid en dat er meerdere werkgroepen ontstaan. "Er zou dan bijvoorbeeld gekeken kunnen worden om de ledenadministratie gezamenlijk te doen", aldus Willemsen. 

Op maandag 25 november is er een open informatieavond over de ontwikkeling van de samenwerking. “Nooit Gedacht is positief. Er worden echt stappen gezet”, besluit Strik.