advertentie Banner Trined

Gehavend FC Den Bosch verliest ook van Go Ahead Eagles: 3-0

Opnieuw geen punten voor FC Den Bosch zondagmiddag in de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Het werd in Deventer 3-0.

De Bossche selectie kampte opnieuw met veel afwezigen door blessures en dus was het vooraf al een zware klus om een goed resultaat te halen. Het postieve nieuws was dat Kevin Felida en doelman Wouter van der Steen weer terugkeerden in de basis bij FC Den Bosch. 

De score werd in de 17e minuut geopend door Rabillard die een goede voorzet vanaf rechts prima binnenschoot. Een paar minuten later was het al 2-0. Debutant aan Bossche kant Daniel Noels kreeg de bal hard tegen zich aan geschoten door Soumaoro en die vloog zomaar binnen. Soumaoro moest kort daarna ook met een blessure naar de kant. Ondanks alle tegenslag waren er toch nog enkele momentjes voor FC Den Bosch. Een afstandsschot van Kevin Felida vloog net over het doel. En rechtsbuiten Don Bolsius had in de 39e minuut een knappe actie in huis en schoot hard op de vuisten van de keeper. De ruststand werd uiteindelijk nog 3-0. Keeper Wouter van der Steen liet zich verrassen door een schot van linksback Kuipers, zo ongeveer vanaf de achterlijn.

Prima inzet

Net als in eerdere wedstrijden liet FC Den Bosch na de rust zien dat het met de inzet wel goed zit. Meteen na de aftrap was er een mogelijkheid op de 3-1 maar de inzet van Bongiovanni rolde net voorlangs. En ook daarna waren er wat kleine mogelijkheden voor de Belgische aanvaller. De Bosschenaren hadden na de pauze het beste van het spel en het wachten was eigenlijk op een treffer. Bongiovanni had in de 67e minuut enorme pech toen zijn vrije trap buiten bereik van de keeper op de paal belandde. 

In de 77e minuut werd het helemaal een slechte middag voor debutant Daniel Noels toen hij met zijn tweede gele kaart van het veld werd gestuurd. Met tien man was het voor FC Den Bosch daarna vooral zaak om niet nog meer schade op te lopen. In de slotfase maakte spits Jizz Hornkamp zijn rentree om alvast weer wat minuten te kunnen maken. Thuisploeg Go Ahead Eagles drong bij een 3-0 stand ook niet al te veel meer aan, al ging in de voorlaatste minuut een schot nog net voorlangs. Aan de score veranderde uiteindelijk niets meer.