Geheim overleg op gemeentehuis Oss

Een geheim overleg op het Osse gemeentehuis heeft donderdagavond voor de nodige vertraging én speculatie gezorgd.

Op de agenda stonden twee commissievergaderingen maar de commissieleden, publiek en pers troffen in de hal een gesloten deur. In de raadszaal bleek een besloten overleg bezig te zijn waar de meeste raadsleden, het college en ambtenaren bij aanwezig waren.

Opmerkelijk was dat fractievoorzitter Hennie van der Wal van Beter Oss daar niet bij was. Ook hij mocht de raadszaal niet meer binnen toen hij nietsvermoedend het gemeentehuis binnenliep. In de hal werden door de aanwezigen inmiddels al verschillende scenario’s doorgenomen maar het bleef bij gissen.

Toen na een uur de deur alsnog open ging bleek al snel dat wethouders en raadsleden niet gingen vertellen wat ze zojuist hadden besproken. Het is overigens niet uniek dat er overleggen plaatsvinden die om bepaalde redenen geheim moeten blijven.

Aan het eind van de avond was er ineens nog meer geheimhouderij. Het laatste deel van de commissie sociaal-bestuurlijk werd ook een besloten vergadering. Dit had kennelijk geen verband met het besloten overleg dat aan het begin van de avond plaatsvond.

advertentie <p>Banner Trined 0719</p>

Lees ook deze artikelen