Geld doneeractie spoorwegdrama naar nabestaanden

Het geld dat is opgehaald tijdens de doneeractie voor de slachtoffers van het spoorwegdrama in Oss is verdeeld onder de nabestaanden. 

In totaal werd er ruim 260.000 euro opgehaald. Het bedrag werd opgebracht door donaties van zo’n 17.000 mensen. De actie was een initiatief van Nick Nietveld uit Almere en leverde meteen veel respons op. Het geld werd ondergebracht in de Stichting Treinongeluk Oss. 

Het proces is nu klaar. Alle bedragen zijn deze week overgemaakt naar de gezinnen

Arno Smits, voorzitter Stichting Treinongeval Oss

Het stichtingsbestuur, bestaande uit Arno Smits, Peter Taylor Parkins, Patrick van Pinxteren, Petra van Teeffelen en Niek Nietveld, heeft gesproken met de woordvoerders van de vier getroffen families. De families laten weten het enorm te waarderen hoe iedereen uit de directe omgeving en uit heel Nederland heeft meegeleefd met het ongeval. “Het proces is nu klaar. Alle bedragen zijn deze week overgemaakt naar de gezinnen”, vertelt voorzitter Arno Smits.

Tekst gaat verder onder video  

Afgelopen september werd al bekend hoeveel geld er was opgehaald. Toch koos het stichtingsbestuur ervoor om nog even te wachten met het overmaken van de bedragen naar de families. Dit onder meer uit respect naar de families toe. “Daarnaast moesten we goed kijken hoe we het geld wilden verdelen en ten derde moesten we naar juridische zaken kijken”, vertelt secretaris Peter Taylor Parkins.

Restantbedrag
Met het restantbedrag van bijna 4000 euro wil de stichting iets doen als blijk van waardering voor professionele hulpverleners, vrijwillige hulpverleners, betrokkenen binnen de NS, getuigen en omstanders, scholen en opvang en aan andere (in)directe slachtoffers. De stichting bekijkt nog hoe en op welk moment hier invulling aan wordt gegeven.

Ongeval
Op 20 september vorig jaar gebeurde in Oss het spoorongeluk met een stint waarbij vier kinderen omkwamen. Een kind en de leidster van het kinderdagverblijf raakten zwaargewond.

advertentie <p>Banner Trined 0719</p>

Lees ook deze artikelen