advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Geliefde bus van eigenaren Veghels café verwoest na brand: 'Jammer dat er zulke mensen rondlopen'

Kapot zijn er van, de eigenaren van café De Stapperij in Veghel zagen hun vertrouwde busje deze week compleet verwoest terug, nadat het vermoedelijk in brand werd gezet en in vlammen op ging.

"We waren onderweg naar Frankrijk en nog voordat we op de bestemming waren, belde de politie op. Ik dacht ze maken een grapje, maar toen we foto's toegestuurd kregen bleek het menens", vertelt Ine van Cuijk.

In de nacht van maandag op dinsdag brandde het oranje busje - dat inmiddels bij menig Veghelaar bekend is - af. Omdat De Stapperij de afgelopen maanden toch dicht was, hadden de eigenaren positieve spreuken op de wagen geschreven en deze in de berm langs de A50 gezet, om mensen een hart onder de riem te steken tijdens de coronacrisis. Het enige dat daar nu nog van over is, is het karkas. "Denk je iets liefs te doen en dan krijg je stank voor dank," zegt Van Cuijk teleurgesteld.

'Het was echt ons paradepaardje'

Het busje was van grote emotionele waarde voor Ine en haar man Tiny van der Sanden. "We hadden die bus al dertig jaar. Eerst zijn we er jaren mee met de kinderen op vakantie gegaan en later werd het de mascotte van het café." Het busje stond ieder jaar met grote evenementen zoals het EK en het WK voetbal op het dak van De Stapperij. "Met een hijskraan werd ie er dan op gehesen. Dat was altijd heel leuk en daar hadden we veel bekijks mee, iedereen kende dit busje. Ja, het was echt ons paradepaardje en dan is dit echt een enorme domper. Dan denk je waarvoor?"

Kwajongensstreek

Hoewel bij het onderzoek van de politie geen sporen zijn gevonden, sluiten de eigenaren brandstichting niet uit. "We konden er al lang niet meer mee rijden, want alle stroom was afgesloten. Dus kortsluiting kan het niet geweest zijn." De eigenaren denken dat het een kwajongensstreek is geweest. "We hebben geen vijanden ofzo en ik kan niemand bedenken die dit gedaan zou kunnen hebben. Ik hoop dat diegene ontzettend baalt en bij zichzelf denkt wat heb ik gedaan. En als ze een beetje ballen hebben, bellen ze op en geven ze zich aan", aldus Van Cuijk.