advertentie Banner SNLR.nl

Geluidsicoon Ruud Pennings uit Oss overleden

Geluidsspecialist Ruud Pennings is overleden aan de gevolgen van het coronavirus. De Ossenaar is 72 jaar geworden.

Dat maakte zijn familie dinsdagavond bekend op Facebook. Pennings was een begrip bij Osse muzikanten. Hij werd door velen ingehuurd. Of het nu een smartlappenavond, een optreden van een rockband of een vergadering die versterkt moest worden was. Daarnaast verzorgde hij het geluid bij de carnavalsmis, de sleuteloverdracht en de nieuwjaarsreceptie op het gemeentehuis.

In zijn jonge jaren was Pennings zelf muzikant. Hij hield van de country en rock'n roll industrie. Zelf is hij basgitaar gaan spelen. Hij tourde met verschillende bands door heel Nederland.

Het versterken werd later zijn werk. De Ossenaar had een eigen geluidsstudio en een winkel in de Peperstraat, waar hij onder meer tweedehands audioapparatuur en vinyl verkocht. Hij is altijd op een hobbyachtige manier met zijn werk bezig geweest. Pennings was een graag geziene gast in Oss, die iedereen in het muzikale circuit wel kende.

In de laatste jaren van zijn leven rolde hij ook steeds meer het jazzcircuit in. Hij werd verantwoordelijk voor het geluid bij de Jazzkapel in de Azijnfabriek in Den Bosch.