Gemeente Bernheze: Meer handhaven rondom situatie arbeidsmigranten op de Wildhorst

In de nieuwe handhavingsstrategie van Bernheze moet een grotere nadruk komen te liggen op de handhaving rondom de situatie van arbeidsmigranten op de Wildhorst in Heeswijk-Dinther.

Die ambitie sprak wethouder Rien Wijdeven donderdagochtend uit. “We hebben de situatie op de Wildhorst al best goed in beeld, maar hij verdient nog meer aandacht. Vandaar dat we ons hier in deze handhavingsstrategie ook op gaan richten.”

Volgens de wethouder zijn het met name de bewoners en de parkeigenaar waar de handhaving zich op zal richten. “De beheerder heeft hier verder niet zoveel  mee te maken, het is natuurlijk de eigenaar die besluit bepaalde huisjes te verhuren.”

Waar de gemeente precies op gaat handhaven, en hoe deze nieuwe strategie er uit komt te zien is nog niet duidelijk. “Deze nieuwe aanpak moet in 2021 echt nog handjes en voetjes krijgen”, aldus Wijdeven.

Eind vorig jaar kwam in een reeks reportages van Dtv Nieuws naar voren, dat de woonomstandigheden van arbeidsmigranten op de Wildhorst verontrustend zijn.