Gemeente Den Bosch al sinds september bezig met jeugdoverlast Empel

De gemeente Den Bosch is al sinds september op de hoogte van de overlast die groepen hangjongeren veroorzaken in Empel. Samen met politie, het jongerenwerk en het wijknetwerk is daarop actie ondernomen, zo laat de gemeente weten.

Een woordvoerder bevestigt dat zich de laatste drie weken opnieuw 'een aantal vervelende incidenten' heeft voorgedaan. De politie is bezig met nader onderzoek met als doel om tot strafvervolging te kunnen komen. Volgens de gemeente wordt er gewerkt met een tweesporenbeleid: de politie treedt handhavend op tegen strafbare feiten en aan bewoners wordt gevraagd om aangifte te doen. De politie blijft samen met het jongerenwerk en het wijknetwerk verbinding zoeken met de jongeren om samen de overlast terug te dringen, aldus de gemeente.

Activiteiten opzetten

Mede hierdoor is ook jongerencentrum De Poort voor besloten jongerengroepen weer opengesteld omdat dit in een duidelijke behoefte zou voorzien. De gemeente zegt ook bezig te zijn om met de jongeren en wijkpartijen om tijdens de kerstvakantie coronaproof activiteiten op te zetten. Die zijn bedoeld voor alle jongeren uit Empel en Maaspoort tijdens de kerstvakantie.

Afgelopen vrijdag is er nog een gesprek geweest tussen politie, gemeente, jongerenwerk en een afvaardiging van de jongeren waar het plan van aanpak is besproken.