Gemeente Den Bosch komt met herstelfonds voor getroffen ondernemers

De Bossche gemeente stelt per direct een herstelfonds beschikbaar voor ondernemers die getroffen zijn door de rellen van afgelopen maandagavond. "Ondernemers hebben het al moeilijk in deze bizarre tijd en deze keiharde klap komt daar genadeloos overheen”, aldus de gemeente.

“Is er schade naar aanleiding van de rellen die mogelijkerwijs niet wordt vergoed? Dan kunnen ondernemers een beroep daarop doen”, verwijst de gemeente naar het herstelfonds. De exacte aanvraagprocedure en het precieze budget dat de gemeente hiervoor heeft, moet nog worden uitgewerkt. “Bij dit herstelfonds wordt ook gekeken naar lopende particuliere initiatieven die financiële middelen beschikbaar willen stellen”.

“Het college kijkt terug op een vreselijke maandagavond voor onze stad. Een groep relschoppers heeft een enorme ravage aangericht aan bezittingen van inwoners, ondernemers en aan de stad van alle Bosschenaren. Er is veel verdriet, boosheid, en een gevoel van machteloosheid onder alle inwoners en ondernemers. Corona vraagt veel van ons allemaal. Maar frustratie rechtvaardigt nooit en op geen enkele manier wat er is gebeurd. Het is totaal ongehoord”, blikt de gemeente nog terug op de gebeurtenissen van maandagavond.

Het fonds komt voort uit  een overleg van het college van B&W met onder andere Hartje ’s-Hertogenbosch, het Hoteloverleg, de Bossche afdeling van Koninklijke Horeca Nederland en het Centrummanagement Rosmalen.

Slachtoffers van de rellen kunnen contact opnemen met Slachtofferhulp. Ondernemers of hun werknemers, die door de rellen angstig of onrustig zijn geworden of andere vragen hebben, kunnen opnemen met informatiepunt Koo. 

Maandag kondigde ook het kabinet aan, met een speciaal schadefonds te komen voor ondernemers die door de rellen getroffen zijn.