Gemeente Den Bosch wil betere voorlichting huurdersrecht en huurgeschillen voor studenten
De gemeente Den Bosch ziet dat informatie over huurdersrecht en de hulpmiddelen bij huurgeschillen voor studenten onvoldoende toegankelijk zijn. Door middel van Taskforce Studentenhuisvesting wil zij deze groep beter voorlichten.
In de gemeente Den Bosch zijn er verschillende laagdrempelige instanties waar huurders, zowel in de sociale als private sector, naartoe kunnen stappen bij huurgeschillen. Toch zijn deze niet altijd even toegankelijk volgens het college van B en W. Vooral studenten die een kamer huren kennen volgens het college niet altijd hun rechten als huurder of de wegen die zij kunnen bewandelen bij geschillen. Om studenten van betere voorlichting te voorzien roept de gemeente een Taskforce Studentenhuisvesting in het leven. Binnen de taskforce gaat zij met de woningcorporatie, onderwijsinstellingen en Jongerenambassadeurs in gesprek over de manier waarop deze informatie toegankelijker wordt.
De Bossche PVDA stelde in december vorig jaar vragen aan het college van B en W over het instellen van een hulpwaakhond. Deze zogenaamde hulpwaakhond zou huurders moeten beschermen tegen malafide verhuurders. Volgens de gemeente Den Bosch is een soortgelijk middel niet nodig omdat er voldoende hulpinstanties bestaan en er een wetsvoorstel ligt bij de Tweede Kamer om een wettelijke basisnorm voor goed verhuurderschap vast te stellen.