Gemeente Den Bosch zet zich schrap voor coronademonstratie op Hemelvaartsdag

De gemeente 's-Hertogenbosch bereidt zich voor op een coronademonstratie op Hemelvaartsdag. Onder de vlag 'Walk of freedom' wordt er donderdag twee uur lang om de binnenstad van Den Bosch gewandeld.

De gemeente kreeg lucht van de demonstratie en wilde deze bij de Pettelaarse Schans plaats laten vinden. De organisator is hier niet mee akkoord gegaan en wilde 'informeel' naar de binnenstad komen.

"Dat willen we voorkomen, want op Hemelvaartsdag willen we geen demonstratie(s) tussen het doorgaans wat ruimer aanwezige publiek en we willen geen overlast voor bezoekers, ondernemers en inwoners", schrijft de gemeente. "Om die redenen hebben we vandaag de organisator een begeleide manifestatie voorgesteld rond de binnenstad. Hiermee is de organisator akkoord gegaan en vindt de begeleide manifestatie onder de naam Walk of Freedom plaats".

De flyer voor de demonstratie

De demonstratie start om 14.00 uur  op het middenterrein van de Stationsweg. Daarna gaat deze langs de Does de Willeboissingel, Wilhelminaplein, Parklaan, Spinhuiswal, Zuidwal, Hekellaan, Zuid-Willemsvaart, Oliemolensingel en de Havensingel  

Vooralsnog is het onduidelijk hoeveel mensen op de demonstratie afkomen. De aantallen variëren van een paar honderd tot een paar duizend. "Hier bereiden de gemeente en politie zich op voor". Op 2 mei vond er een demonstratie onder dezelfde vlag plaats, in Amsterdam. Daar kwamen duizend mensen op af.