advertentie Banner SNLR.nl

Gemeente door het stof in brief aan bewoners Dierenbos Vinkeloord

De gemeente gaat diep door het stof in een brief aan de inwoners van Dierenbos op recreatiepark Vinkeloord.

Begin van dit jaar kregen de inwoners van het recreatiepark een brief dat als zij permanent woonden op het park, zij zich voor 1 januari 2020 moesten uitschrijven en dat anders een handhavingstraject zouden worden opgestart. Dat zorgde voor grote onrust onder de 250 permanente bewoners.

 

We vinden het vervelend dat deze brief een grotere impact heeft gehad dan bedoeld

• Gemeente 's-Hertogenbosch

De gemeente zegt daar nu over: “We vinden het vervelend dat deze brief een grotere impact heeft gehad dan bedoeld.” Ook stelt de gemeente dat “permanente bewoners dus niet zomaar op straat komen te staan”.

De gemeente zegt verder de onzekerheid bij bewoners te willen wegnemen. Daartoe wordt er op korte termijn een website opgezet en komt er nog deze maand een informatieavond. Deze vindt plaats op 24 oktober om 19.00 u bij het Autotron.

100 jaarplaatsen
Op het Dierenbos, onderdeel van recreatiepark Vinkeloord, zijn er op ruim 100 jaarplaatsen personen ingeschreven in de gemeentelijke basisadministratie. Dat is verboden, omdat op het Dierenbos er geen permanente bewoning is toegestaan.

Leefbaar ‘s-Hertogenbosch drong woensdagavond in de gemeenteraad aan op duidelijkheid voor de bewoners. Wethouder Geers kondigde toen al aan dat er een brief, een website en informatieavond zou komen.