Gemeente flexibel bij overname Piccino Nistelrode

Als kinderopvang De Benjamin in Nistelrode inderdaad de groepen, medewerkers en het gebouw van Piccino aldaar wil overnemen, zal de gemeente Bernheze waar mogelijk helpen. Dat is de uitkomst van het gesprek dat ouders van Piccino woensdag hadden met de wethouder.

Rob Geurts, vader van een dochter van 2 die naar Piccino gaat, is tevreden met het gesprek. Hij laat weten dat Bernheze flexibel zal staan tegenover het overnemen van het huurcontract van Piccino, door De Benjamin. "Er wordt echt alles aan gedaan om de locatie open te houden", weet Geurts. "Dat doet ons deugd." Daarnaast zal de gemeente proberen procedures te versnellen bij het opzetten van nieuwe groepen bij de Benjamin. 

Geurts kwam tot de conclusie dat de schuld van de sluiting van Piccino, als daar al sprake van is, niet alleen bij de gemeente ligt. "Bedrijfstechnisch kan Piccino de broek niet omhoog houden. Omdat Bernheze toch tevreden was met de service, hoefde Piccino vanaf 2018 nog geen commerciële huurprijs te betalen." Vanaf 2021 moet dat wel en gaat de VVE-subsidie volledig naar de Benjamin. Dat was voor Piccino de reden om de vestiging in Nistelrode aan het einde van het jaar te sluiten.

Enquête

Inmiddels hebben de ouders van Piccino en die van de 14 kinderen op de wachtlijst een enquête ontvangen om te peilen wat zij van de overname vinden. Geurts is in ieder geval positief. "Het zou verschrikkelijk zijn als mijn dochter ineens naar een totaal vreemde locatie moet. Als de leidsters mee gaan naar de Benjamin, is dat goed voor de sociale veiligheid van mijn kind."