advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Gemeente gaat in gesprek met Kafland over bouwlocaties

De gemeente gaat in gesprek met de optochtcommissie van Kafland (Vinkel) over eventuele problemen met bouwlocaties voor de carnavalswagens. Dat blijkt uit antwoorden op vragen van de PVV in Den Bosch.

Volgens de gemeente is hen echter niets bekend van problemen die agrarische ondernemers zouden ondervinden om optochtbouwers toe te laten in hun gebouwen vanwege allerlei regels zoals de PVV stelt. “We zijn er niet mee bekend dat andere gemeentelijke regels belemmeringen opleveren. Er zijn ons daarnaast geen voorbeelden bekend waarbij gemeentelijke regels tot niet gebruiken van beschikbaar gestelde schuren hebben geleid” zo zegt B&W in een reactie. 

Volgens de gemeente was er tot nu toe geen verzoek voor een gesprek vanuit de Vinkelse optochtcommissie over de locatieproblemen maar de gemeente heeft nu daar zelf het initiatief toe genomen. Een reactie is er echter nog niet. 

Op de vraag van de PVV of er in de gemeente Den Bosch nog meer problemen zijn met bouwlocaties voor de optocht laat de gemeente weten dat er recent een verzoek ontvangen is vanuit de Kern Rosmalen. “Het is ons niet duidelijk of de oorzaak van dit verzoek voortvloeit vanuit een tekort aan bouwlocaties voor carnavalswagens.”