advertentie Banner SNLR.nl

Gemeente helpt Bossche vechtsportvereniging Fujiyama Gym financieel

Vechtsportvereniging Fujiyama Gym in Den Bosch staat te popelen om woensdag de deuren te openen. Het waren zware coronatijden voor de vereniging en daarom komt de gemeente de vereniging financieel tegemoet.

De leden van de vereniging hebben niet stilgezeten, want de afgelopen weken kon er wel buiten getraind worden. Toch is dat anders dan binnen. Daarbij vroeg Fujiyama Gym geen contributie aan zijn leden omdat er binnen niet getraind kon worden.

“We zijn een vereniging en in principe mogen we contributie vragen, daar gaat het ook niet om. Maar om de leden toch te behouden en voor een stukje goodwill hebben we dat niet gedaan. We kunnen ze nu niets bieden en we willen zoveel mogelijk met onze leden meedenken”, vertelt trainer Emiel van Uden.

Dat er geen contributiegeld binnenkwam, heeft de vereniging ook in zwaar weer gebracht. En met dit gebaar zijn er alsnog zo’n 65 leden vertrokken. “Er zijn behoorlijk wat leden weggelopen en dat zijn vooral de jongeren. De ouderen hebben wel echt een verbinding met onze vereniging”, zegt de trainer. De gemeente is ook op de hoogte van het financiële tekort van Fujiyama Gym. Om de vechtsportschool tegemoet te komen heeft de gemeente twee maanden huur kwijtgescholden.

De vereniging ziet de toekomst positief in en de trainers willen zoveel mogelijk leden terughalen. De organisatie kan ook niet wachten om woensdag weer binnen aan de slag te gaan. “Het is heel spannend. Alle vrijwilligers en trainers zijn heel blij dat we weer open mogen. En natuurlijk moeten we een aantal regels hanteren.”

Zo moet er anderhalve meter afstand gehouden worden in de kantine en in de kleedkamer. In de sportzaal zelf hoeft er geen afstand gehouden worden.