Gemeente Meierijstad zet extra in tegen rattenplaag

Meierijstad gaat nog sterker inzetten op het bestrijden van ratten in de gemeente. Het aantal klachten daarover neemt al maanden toe en met professionele inzet moet dat ingedamd worden. 

De gemeente heeft twee buitendienstmedewerkers opgeleid tot professioneel plaagdierbeheerser. Op die manier is er meer deskundigheid en capaciteit beschikbaar om in te zetten bij het opvolgen van meldingen. 

Bewoners en bedrijven zijn op eigen terrein zelf verantwoordelijk voor het voorkomen en bestrijden van ratten, maar in de openbare ruimte ligt die verantwoordelijkheid bij de gemeente. Daarom is het belangrijk dat elke rat die gesignaleerd wordt, gemeld wordt. Zo blijft er volgens de gemeente een totaaloverzicht en kan er samengewerkt worden op locaties waar dat nodig is.

Melden bij de gemeente
Voorheen moesten inwoners meldingen van ratten doen bij het Kennis- en Adviescentrum Dierenplagen (KAD), maar met ingang van het nieuwe jaar kan dat gewoon weer bij de gemeente. De melding komt zo direct bij de buitendienst van de gemeente terecht en dat scheelt tijd. Meldingen van plaagdieren kunnen zowel voor openbaar gebied als voor eigen terrein gedaan worden. 

advertentie

Lees ook deze artikelen