Gemeente Oss gaat pand Groene Engel verkopen

De gemeente Oss wil het pand van de Groene Engel verkopen aan een groep Osse ondernemers. Die hebben een stichting opgericht die als hoofddoel heeft het karakteristieke, historische pand te behouden en te komen tot een stabiele exploitatie.

Een van de betrokken ondernemers is Ton Kemkens die met zijn bedrijf Patrimonium al diverse oude panden in Oss nieuw leven heeft ingeblazen. Volgens wethouder Frank den Brok is er een intentieovereenkomst ondertekend en moeten er voor 1 januari concrete afspraken worden gemaakt. 

Positie huurders

Voor de huurders in het pand, het cultuurpodium, de brasserie en stichting Dichterbij, zou er niet veel moeten veranderen. De bedoeling is dat zij daar in ieder geval meerdere jaren kunnen blijven zitten. Vragen die daar nog over bestaan moeten de komende maanden worden beantwoord, aldus Den Brok. Het pand wordt verkocht voor een bedrag rond de 750.000 euro. Volgens de wethouder heeft de stichting geen winstoogmerk en is het de bedoeling om het geld dat ze binnenkrijgt weer te investeren in het pand.

De gemeente vindt verkoop een goed plan omdat het past bij het streven om minder vastgoed in bezit te hebben. Ook wordt de nieuwe situatie overzichtelijker omdat de gemeente dan niet meer met ‘dubbele petten’ in de relatie met het cultuurpodium zit. De subsidierelatie blijft gewoon in stand.