advertentie Banner SNLR.nl

Gemeente Oss: 'Geen versmarkt in Oss'

OSS - Al vanaf eind 2014 waren er plannen om een versmarkt naar Oss te halen. Nu, in maart 2017, constateert de gemeente dat het een onhaalbare kaart is. "Niemand wil er aan beginnen."

In december 2014 zei toenmalig wethouder Hendrik Hoeksema dat er een versmarkt op De Wal moest komen. Het zou een overdekte markt worden waar mensen kunnen eten en eten kunnen meenemen.

Nu bijna 2,5 jaar later zegt de gemeente dat die er niet gaat komen. "De versmarkt zoals die ooit is bedacht voor Oss is niet haalbaar", aldus een woordvoerder. "De ervaringen in het land zijn zodanig dat niemand er aan wil beginnen", zegt de woordvoerder die verwijst naar versmarkten in Den Bosch, Rotterdam en Veghel. Rotterdam en Veghel boeken op z'n zachtst gezegd wisselend succes, in Den Bosch is het doek inmiddels gevallen.

De Wal
Toch heeft de gemeente nog steeds plannen met De Wal. Zo is er een plan om er een stadsplein van te maken. "Maar die plannen worden ontwikkeld in samenhang met het hele gebied tussen Walstraat, Carmelietenstraat en Molenstraat."