advertentie Banner SP Website

Gemeente Oss reageert op angst voor meer zwerfafval: ‘We verwachten in Oss geen toename’

“Uit onderzoek weten we dat er in andere gemeentes geen extra zwerfafval is ontstaan toen de inzameling veranderde. We verwachten dat dit in Oss ook niet gaat gebeuren”, stelt de gemeente.

De gemeente reageert hiermee op zorgen die onlangs werden geuit door onder meer de directeur van Kringloopbedrijf Oss, GroenLinks fractievoorzitter Dolf Warris en de voorzitter van de wijkraad Schadewijk. Zij vrezen een toename in zwerfafval, nu de tarieven voor afvalverwerking in Oss zijn gestegen en de kringloop tegelijkertijd strenger moet selecteren.

De voorzitter van de wijkraad Schadewijk, Marion Mulder, ziet de Schadewijk regelmatig volstaan met oude meubels, kapotte tosti-ijzers of doorgezakt tuinmeubilair. Ze nam Dtv Nieuws eerder deze maand mee, de wijk in.

Over de Schadewijk zegt de gemeente het volgende: “In de ene wijk is meer zwerfafval dan in de andere. We gaan  ervoor zorgen dat we alle inzamelmiddelen op tijd legen. Daar gaan we nog beter op letten dan we nu al doen, zodat inwoners geen problemen hebben om hun afval in de containers kwijt te kunnen. Daarnaast is het belangrijk dat we goed communiceren over het nieuwe afvalplan, zodat iedereen weet waar hij aan toe is en nog beter op de hoogte is welk afval waarin thuis hoort en hoe afval scheiden beter en makkelijker kan. Ook moeten we beter handhaven op ongewenst aanbiedgedrag.”