advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

'Gemeente Oss, u neemt een loopje met uw burgers'

Paul Vos, één van de kartrekkers van het Democratisch Energie Initiatief Oss, is op z'n zachtst gezegd niet blij met het naar overdag verplaatsen van de raadsvergadering over de Duurzame Polder.

Donderdag werd bekend dat insprekers op 28 januari overdag hun zegje doen 'maar ook in coronatijd werken mensen overdag' zegt Vos in een brief aan de gemeente en politieke partijen.  Het Democratisch Energie Initiatief (DEI) en omgeving streeft ernaar de burger het zelfbeschikkingsrecht over zijn omgeving terug te geven en de lokale autonomie te herstellen.

Brief
'Het is wel een ultieme blijk van bestuurlijk niet in control zijn met het wederom verplaatsen van de raadsvergadering', zegt Paul Vos uit Maren-Kessel in de brief.  DEI wil net als Actiegroep Behoud Lithse Polder - waaraan Vos ook verbonden is - koste wat kost voorkomen dat 'een uniek stukje Nederlands landschap wordt omgevormd tot één groot industrieterrein'.

De Osse raad wil geen besluit over gevoelige dossiers als dit nemen als er geen mensen fysiek kunnen inspreken. Het opwekken van duurzame energie in het Lithse en Geffense deel van de polder tussen Oss en Den Bosch is een dossier dat veel losmaakt, en dus is besloten om de vergadering hierover overdag te houden zodat insprekers op donderdag 28 januari overdag hun zegje kunnen doen.

Ommezwaai
'Bedoeld is een volledig fysieke vergadering, dat wordt door deze ommezwaai volledig onderuit gehaald', aldus Vos die verwijst naar het wetsvoorstel van de Tweede Kamer hierover. 'Hebben de dames en heren beslissers wel voor ogen gehad dat ook in coronatijd mensen overdag aan het werk zijn of wel thuis op afstand ofwel fysiek op de werkplek en het nog maar de vraag is of iedereen tijd kan vrijmaken.' En dan nog moet de werkgever dat volgens hem accorderen.

In Den Bosch en bij de provincie weten ze volgens Paul Vos ook wel dat er een coronapandemie heerst, waardoor het zaken als het vaststellen van de Regionale Energie Strategie volgens hem anders komen te liggen in de tijd.

Loopje
Hij besluit zijn statement over de verplaatsing van de raadsvergadering met de woorden: 'U neemt een loopje met uw burgers. Die echt wel weten hoe de vork aan de steel zit. Onder het motto: ‘we moeten wat’. Wel het meest zwakke argument wat ik ooit gehoord heb. En bestuurder onwaardig!!'