Gemeente Uden plaatst toch bamboe verkeersborden

Uden heeft een aantal aluminium verkeersborden vervangen voor een bamboe-variant. Iets wat verbazing oproept bij Groenlinks, omdat een motie daarvoor eerder verworpen werd. 

De nieuwe verkeersborden staan tegenover Theater Markant. Groenlinks drong in april aan op een onderzoek naar de voor- en nadelen van deze borden, maar een meerderheid stemde tegen, omdat de huidige borden duurzaam genoeg zouden zijn. Dat de gemeente nu toch verkeersborden van bamboe plaatst, roept vragen op bij de partij. 

Als voortaan alle niet gehaalde moties van de oppositie alsnog oppakt worden, komt het toch nog goed met Uden

Mattie van Merwerode

Groenlinks wil weten of er sprake is van een pilot of dat het college besloten heeft om de bestaande aluminium verkeersborden toch te vervangen voor bamboeborden. De partij verwijt het college dat ze hier niet over is ingelicht. Ook D66 zet haar vraagtekens bij de ontwikkeling. Zo zegt fractievoorzitter Mattie van Merwerode via Twitter: "Je kan het ook positief benaderen. Als de coalitie voortaan alle niet gehaalde moties van de oppositie op termijn toch oppakt en laat uitvoeren, dan komt het alsnog goed met gemeente Uden."

Proef 
Volgens een woordvoerder van de gemeente staan de verkeersborden voor het theater er al een aantal maanden en gaat het inderdaad om een test. Momenteel wordt onderzocht hoe de bamboe-variant zich verhoudt ten opzichte van de reguliere, aluminium verkeersborden. Wanneer het onderzoek wordt afgerond, kan de gemeente niet zeggen. 

advertentie

Lees ook deze artikelen