advertentie Banner SNLR.nl

Gemeente ’s-Hertogenbosch in de fout: negeert bezwaren op Visie Energielandschap

De gemeente ’s-Hertogenbosch heeft 38 bezwaren van haar eigen inwoners op de Visie Energielandschappen niet behandeld.

Dit grootschalige plan voor onder andere duurzame energie door middel van windmolens en zonnepanelen is sinds 2018 in de maak, en volgens de gemeente is deze visie juist tot stand gekomen “door een intensief participatietraject”.

Extra pijnlijk dus, dat het college van B&W er door een inwoner uit Vinkel op gewezen werd dat hij na de ontvangstbevestiging geen verdere berichten over de daadwerkelijke behandeling van zijn zienswijze ontvangen had. Dat zou bij meerdere buurtbewoners zijn gebeurd, waarna de gemeente op onderzoek uit ging.

Van 38 zienswijzen is inmiddels bevestigd dat ze door een “fout van de gemeente” niet zijn behandeld. “Dit betreuren wij ten zeerste. Inwoners en uw gemeenteraad mogen er namelijk op rekenen dat alle reacties betrokken worden bij de besluitvorming. We trekken ons dit aan en willen deze fout zo snel mogelijk herstellen”, laat het college weten in een brief aan de gemeenteraad. Wat er precies fout is gegaan, is nog niet bekend.

De inwoner uit Vinkel heeft inmiddels een telefonisch excuses van de gemeente ontvangen, en ook andere betrokkenen worden door de gemeente benaderd.

Eventuele besluiten over de Visie Energielandschap worden, als gevolg van deze fout, uitgesteld tot juli.