advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Gemeente stelt zich garant voor De Bossche Zomer

Mochten de inkomsten van De Bossche Zomer toch tegen gaan vallen dan dekt de gemeente een mogelijk exploitatietekort voor een bedrag van maximaal 100.000 euro.

Dat heeft het college van B en W besloten. De stichting Bossche Zomertheater had om de garantstelling gevraagd. Het college gaat dus akkoord onder de voorwaarde dat de stichting volledige inzage geeft in de boekhouding.

Normaalgesproken duurt het proces voor een garantstelling langer, maar nu is er haast bij omdat de Bossche Zomer al in volle gang is. Het college van B en W is tevreden over het verloop tot nu toe en denkt daarom dat het risico dat er nog iets misgaat, beperkt is.

De activiteiten en optredens tijdens de Bossche Zomer zijn opgezet om ook in de coronatijd de nodige reuring in de stad te krijgen. De Bossche Zomer ging 1 juli van start en duurt tot eind augustus. Op diverse locaties zijn optredens en zijn bijzondere horecaterrassen gecreëerd. De organisatie is voorlopig erg tevreden over het aantal bezoekers en zegt veel enthousiaste reacties te krijgen.