Zorgen over toekomst Ujese Kroegentocht

VVD-Leefbaar Uden maakt zich zorgen over de toekomst van de Ujese kroegentocht. De fractie heeft signalen ontvangen dat deze onzeker is door een stroeve houding van de gemeente.

De gemeente zou, zo zegt de partij, niet openstaan voor het bespreken, meedenken en meewerken aan een nieuwe passende vergunning voor de traditionele kroegentocht. 

Uit zijn voegen gebarst
Organisator Uden Events heeft vorig jaar een vergunning gekregen voor maximaal 2500 deelnemers. Maar het evenement barst uit zijn voegen. De laatste edities trekken meer dan 3000 bezoekers.  Steeds meer mensen komen af op de bekendheid en de gezelligheid van het evenement af.

Onzekerheid
Om te voorkomen dat een andere gemeente aantrekkelijker wordt voor de organisatie wil VVD-Leefbaar Uden dat dit feest behouden blijft.  Het steekt de partij ook dat  de vorige vergunning pas werd verleend op 19 februari 2019, slechts anderhalve week voor de start van carnaval. De organisatie had de vergunning ruim op tijd aangevraagd maar verkeerde lang in onzekerheid of de toestemming wel officieel zou worden verleend. 

Al sinds 2013 wordt op zaterdag met carnaval de Ujese Kroegentocht georganiseerd. Het begon als een klein evenement voor nog geen 100 bezoekers. 

advertentie <p>Banner Trined 0719</p>

Lees ook deze artikelen