Gemeente ziet weinig problemen ovonde Julianaplein

Behalve stilstaand verkeer tijdens een drukke ochtendspits zijn er nauwelijks problemen op de Ovonde Julianaplein. Dat zegt althans de gemeente Den Bosch na bestudering van de camerabeelden op het verkeersplein dat vorig jaar werd vernieuwd.

Bewoners klagen sindsdien over drukte en opstoppingen, de gemeente besloot daarop camera’s op te hangen. Daarvan is nu 30 uur aan beeldmateriaal beoordeeld. Daarbij is vooral gekeken naar de ochtend- en avondspits omdat zich daarbuiten geen problemen voordoen.

Ochtendspits drukker

Uit de evaluatie blijkt dat de ochtendspits drukker is dan de avondspits. Vooral tussen 08.20 uur en 08.45 uur staat het vast of is er sprake van langzaam rijdend verkeer ter hoogte van de ovonde. De avondspits kent volgens de gemeente weinig oponthoud maar tussen 17.30 uur en 17.45 uur rijdt het verkeer wel langzamer.

Waar zich wel problemen voordoen is als de NS bussen moet inzetten omdat er werkzaamheden op het spoor zijn of als er zich onverwachte stremmingen voordoen. Ook rijden er regelmatig evenementenbussen over de route.

Nog vijf keer overlast

Dit jaar volgen er nog vijf weekenden waarin er bussen in plaats van treinen rijden. In dat geval vindt overleg plaats met de gemeente en worden er vaak ook verkeersregelaars ingezet. Bij calamiteiten kan dat niet van tevoren gepland worden.

Er wordt gekeken of deze extra bussen zo snel mogelijk verplaatst kunnen worden naar de achterzijde van het station. Zodat de bussen vanaf de kant van het paleiskwartier kunnen vertrekken.

 

 

advertentie

Lees ook deze artikelen