advertentie Banner SNLR.nl

Gemeenten in de regio gaan permanent samenwerken met IBN

De gemeenten in de regio willen vanaf 2021 permanent gaan samenwerken met sociale werkvoorziening IBN. 

Momenteel hebben een aantal gemeenten in de regio, waaronder Uden, Oss, en Bernheze een tijdelijk partnership met IBN. Die samenwerking loopt nu nog tot 31 december 2020, maar de gemeenten moeten voor die tijd nieuwe afspraken hebben gemaakt voor het uitvoeren van de Participatiewet. Omdat de gemeenten het belangrijk vinden om mensen met een uitkering naar duurzaam werk te begeleiden en IBN daar goede mogelijkheden voor biedt, is in aanloop daarnaartoe besloten dat die samenwerking voor onbepaalde tijd wordt. 

Nieuwe strategie 
De komende maanden brengen alle gemeenten in een basispakket bij IBN activiteiten onder voor wat betreft: de uitvoering van de Wsw, het uitvoeren van nieuw beschut werk en van nog te bepalen overige taken van de participatiewet. Daarnaast gaat IBN activiteiten ontwikkelen die in een pluspakket afgenomen kunnen worden. 

Uiterlijk 1 februari 2020 moeten de plannen voor de nieuwe samenwerking zijn uitgewerkt. Daarna worden ze voorgelegd in het regionale bestuurlijke overleg en zo moet er op 1 oktober 2020 een besluit zijn genomen.