Gemeenten roepen bedrijven op: doneer mondkapjes

De gemeenten in de regio roepen bedrijven op hun overtollige beschermingsmaterialen, zoals mondkapjes en wegwerpschorten te doneren aan de (thuis)zorg. 

De behoefte aan beschermingsmaterialen in ziekenhuizen voor artsen en verpleging neemt toe en ondanks inzet van het rijk is er steeds minder aanbod. Bedrijven, zoals tandartsen, schoonheidssalons en tattoostudio's zijn nu veelal gesloten en hebben dus een overschot. De Osse wethouder Thijs van Kessel deed daarom een oproep om die materialen te verzamelen. 

Het gaat om wegwerpschorten, medische mondkapjes en ook vuurwerkbrillen. Dierenartsen, tattoostudio’s, onderwijs, laboratoria, nagelstudio’s, mondhygiënisten, schoonheidssalons, voedselproductie, horeca en bedrijven in de agrarische sector zouden deze kunnen doneren. 

Tekst loopt door onder video.

Inleveren
Van Kessel ging zaterdag al langs bij een tandarts en voedingsbedrijf, die graag meewerken. Ook de gemeente Den Bosch en wethouder Maarten Prinssen in Uden volgen dat voorbeeld en doen nu een oproep. Bedrijven en particulieren in Oss en Uden kunnen de materialen vanaf maandag bij de gemeente inleveren. In Den Bosch kunnen de materialen van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 uur en 16.00 uur ingeleverd worden aan de Adelheidstraat. 

advertentie

Lees ook deze artikelen