Gemeenteraad Bernheze moet ‘ballen tonen’

Het was voor de raadsleden van Bernheze woensdagavond even wat lastiger om de raadzaal binnen te komen. Zij moesten door heel wat tennisballen heen, voordat de vergadering op het gemeentehuis in Heesch kon beginnen.

Het was een stunt van de tennisclub uit Loosbroek. Zij pleiten al jaren voor een tennispark in het dorp. Om dat nog maar eens onder de aandacht te brengen, bedachten ze deze ludieke actie. Voor de ingang van het gemeentehuis werd er getennist en deelden kinderen tennisballen uit aan de raadsleden. Ook hingen er spandoeken waarop stond: Wijdeven onbetrouwbaar! Gemeenteraad nu ballen tonen.

Kosten
In 2016 ondertekenden alle politieke partijen in Bernheze de motie om ‘zo spoedig mogelijk te komen tot de realisatie van een tennispark in Loosbroek’. Dat lijkt nu niet meer door te gaan, omdat Rien Wijdeven onlangs een negatief advies gaf aan de gemeenteraad. Het tennispark zou niet meer haalbaar zijn vanwege onder meer de kosten.

Belofte
De tennisclub in Loosbroek laat het er niet bij zitten en wil in gesprek met de partijen. “Ze moeten hun belofte nakomen”, aldus voorzitter Gert Jan van Heck.

advertentie

Lees ook deze artikelen