advertentie Banner SNLR.nl

Gemiddelde leeftijd waterpoloërs Arethusa 'bijna gehalveerd'

Waterpoloclub Arethusa uit Oss heeft een nieuw strijdplan om naar een hoger niveau te komen. Oudere spelers zijn uit het team gezet.

Onder leiding van de nieuwe trainer, Wouter Daandels, pakt Arethusa het anders aan. Spelers die de fysiek zware sport minder goed aankunnen, zijn uit het eerste elftal gezet. "De gemiddelde leeftijd is daardoor bijna gehalveerd", vertelt aanvoerder Brian van Breda. "We worden er wel op aangekeken als we ergens binnen komen."

"Er is momenteel veel aanwas uit de jeugd", vult trainer Daandels aan. "Gelukkig worden de jonge gasten goed in het team opgenomen door de oudere garde." De oud-spelers trainden woensdagavond nog wel mee met het eerste.

Vorig jaar werd de selectie van Arethusa tweede in de derde klasse. Dit jaar mikt de ploeg op een top vier. "We leggen extra de nadruk op jeugd, zodat we over twee a drie jaar meekunnen met de middenmoot in een hogere klasse", denkt Van Breda.

Dit seizoen komt het het resultaat tot nu toe ten goede. De club won de eerste drie wedstrijden van het seizoen. Zaterdagavond speelt Arethusa tegen een promovendus, AquAmigos uit Waalwijk. Daandels: "Op papier lijkt het een makkelijke wedstrijd, maar we mogen ze niet onderschatten."