advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Genoeg plannen voor tweede editie van De Bossche Zomer

De Bossche Zomer komt er, daarover zijn de partijen het in de Bossche gemeenteraad wel eens. Iedereen is naar aanleiding van het succes van vorig jaar enorm enthousiast over een nieuwe editie.

Toch namen in de commissie bestuurszaken de politieke partijen nog wel ruimte voor een eigen inbreng op het plan. Zo stelde GroenLinks voor om studenten erbij te betrekken als het gaat om de organisatie. De PvdA wil graag een rol voor verenigingen, buurthuizen en sportclubs om dingen te laten organiseren zodat ze extra baromzet kunnen genereren. Iets wat nu in de lockdown totaal niet mogelijk is.

De PVV wilde aandacht voor de mogelijkheden voor de kermis zowel in de dorpen als in de stad. Helemaal duidelijk is dat nog niet maar volgens het college van burgemeester en wethouders zou het er in Den Bosch kunnen uitzien zoals vorig jaar. Toen werd de kermis bij de Brabanthallen georganiseerd.

Wethouder van der Geld ziet een tweede editie van de Bossche zomer in ieder geval net als de gemeenteraad helemaal zitten: “De ruimte in tijd en fysieke afstand werkte erg goed. We willen daarom ook graag naar een structurele versie van het evenement omdat ook buiten coronatijd er in de zomer toch al niet zo heel veel gebeurde.” De wethouder wees er wel op dat dit ook een mate van tolerantie vraagt van de inwoners van de binnenstad: “Want dit heeft gewoon invloed op de woonbeleving van mensen.”  

Burgemeester Mikkers wees erop dat de Bossche Zomer die van start moet gaan op 1 juli uiteraard alleen plaats kan vinden binnen de dan geldende RIVM-richtlijnen.