Genoeg ruimte voor Songfestival in Den Bosch

“Er is ruimte zat in de Brabanthallen en ook voor de feestjes, dat kan Libema, de exploitant, prima aan. “ Aan het woord is de Bossche evenementenorganisator Ivo van Harmelen over een eventuele komst van het Eurovisiesongfestival naar Den Bosch.

Diverse samenwerkende partijen leggen op dit moment de laatste hand aan een bidbook voor het Eurovisie Songfestival dat daarna door de NPO en AVRO/TROS beoordeeld wordt.

Fanclub neutraal
Het bestuur van de landelijke fanclub is natuurlijk officieel neutraal als het gaat om de keuze van de locatie voor het songfestival. Maar bestuurslid en Brabander John van Uden zou het wel leuk vinden als het in Den Bosch zou plaatsvinden. “Ik vind Den Bosch een mooie stad. Of de Brabanthallen ook een geschikte locatie zijn voor het festival zelf durf ik me niet helemaal over uit te laten. Het moet wel voldoende capaciteit hebben en ook de hoogte kan nog een uitdaging zijn zoals in Leeuwarden, maar ik ben op zich voor”, zo zegt Van Uden.

De fanclub heeft daarnaast zelf ook een eisenpakket gekregen van de internationale fanclub, want ze moeten vele duizenden fans herbergen. “Wij moeten optredens van artiesten organiseren en heel veel andere festiviteiten. En dat moet op een plek niet te ver van de festivallocatie zelf maar ook niet te ver van het centrum van de organiserende stad.”

Tour de France
Alle ruim 40 delegaties uit de deelnemende landen en de fans moeten ook ergens slapen. Maar volgens organisator Ivo van Harmelen en ook verantwoordelijk wethouder Jan Hoskam is dat geen probleem. “We hebben hier in 1996 ook de Tour de France gehad met minder hotelkamers dan nu. Dus moet het nu ook lukken.”

Ivo van Harmelen ziet een songfestival in Den Bosch al helemaal zitten: Die deelnemers zie ik al over een catwalk over de markt lopen. We breken met de feestjes het theater gewoon af, dat moest toch al gebeuren.”

Pas in augustus valt een beslissing over wellke stad de gastheer wordt van het Eurovisiesongfestival in mei 2020.

advertentie

Lees ook deze artikelen