advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Gerard uit Lith loopt eigen wandelvierdaagse tijdens carnaval

Naast teleurstelling over het afgelaste carnavalsseizoen, is er ook een hoop vindingrijkheid te vinden in de regio. Her en der duiken er ideeën op van mensen die er het beste van willen maken. Onder hen is ook Gerard van de Lavoir uit Lith, die de stoute wandelschoenen aantrekt.

'Op een juiste manier invulling geven aan carnaval', zo omschrijft Gerard van de Lavoir zijn zelf uitgezette wandelvierdaagse door de gemeente Oss. Tijdens Carnaval bindt hij de wandelschoenen onder en bezoekt Gerard elke dag dorpen waar normaal gesproken een optocht zou plaatsvinden.

Gevoel voor carnavalssymboliek is de Lithenaar niet vreemd. "Ik start elke dag om 08.11 uur met mijn wandeltocht, en elke dag ga ik rond de 4 x 11 km = 44 km wandelen."

Goede doelen

Dat betekent dat Gerard niet zomaar een blokje om gaat, maar 176km af gaat leggen in vier dagen. Om voor die prestatie 'beloond' te worden, is er een sponsoractie aan de vierdaagse verbonden. Gerard legde eerder al een virtuele wandelvierdaagse af en zamelde toen geld in voor de Kindervakantieweek Lith.

Ditmaal zocht Gerard naar een écht carnavalsdoel. "Daarbij ben ik uitgekomen bij het Gehandicaptenbal en het bal voor de alleenstaanden/senioren van C.S De Veldhazen uit Lith, mijn eigen woonplaats."

De wandelvierdaagse gaat op zaterdag 13 februari van start op het Kwoaje Keieplein in Megen. Meer informatie over de wandelvierdaagse is te vinden op de Facebookpagina van Gerard