advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Gerard Welte uit Volkel werkt al 50 jaar voor dezelfde baas: 'Achter de geraniums overleef ik niet'

Hij woonde in de buurt en kon met landbouwmachines werken en dus ging Welte op 1 mei 1971 als loonwerker bij Van Berkel Groep aan de slag. 50 jaar later is hij de eerste medewerker van het bedrijf die zo’n uniek jubileum viert.

"We begonnen met 4 man en nu zijn er denk ik 200. Dat is wel bijzonder om te zien", vertelt Welte trots. Hij heeft veel mensen zien komen en gaan en speelde daarin zelf ook een belangrijke rol. "De afgelopen jaren zijn er altijd jongeren bijgekomen en die moeten het vak nog leren. Daarvoor kwamen ze dan bij mij. Dat is wel leuk."

Elke dag anders

De Volkelaar had de afgelopen jaren verschillende functies. Spuitwerk, zat op de maishakselaar en werkte in het compostbedrijf. Nu is hij nog regelmatig met veel enthousiasme aan het werk op de omzetmachine en bij de weegbrug op de locatie in Uden. "Ik heb het altijd goed naar m'n zin gehad en  er nooit aan gedacht om te vertrekken. Het is een bedrijf met heel veel variatie en ik heb altijd   goed met al mijn collega's op kunnen schieten. Dat is ook wat waard en als je het naar je zin hebt moet je ook blijven vind ik. Ik wil niet van de ene baas naar de andere, dat werkt niet."

Tekst loopt door onder de video

Achter de geraniums

Afgelopen zaterdag werd hij flink in het zonnetje gezet. Dat Welte na de VUT nog niet los kan komen van het bedrijf, zegt iets over hem als persoon. "Ik kan niet achter de geraniums zitten, dat is levensgevaarlijk", lacht hij. "Als je al die tijd buiten hebt gewerkt en dan binnen moet gaan zitten, dat overleef ik niet. Hoe lang hij nog doorgaat? "Zolang ik het nog goed kan, blijf ik het doen. Dat kan nog tien jaar zijn, als ik me nog goed voel, ga ik voorlopig niet stoppen."