advertentie Banner SNLR.nl

Gerda van de Kamp: "Groene Engel is broedende kip"

"Aan het eind komt alles goed. Is het nog niet goed dan ben je nog niet aan het eind. Dat is nu ook."

Dat zegt Gerda van de Kamp, sinds tweeëneenhalve maand coördinator van de Groene Engel in Oss. Ze reageert daarmee op het nieuws dat het niet loopt met de horeca van de Engel. Wethouder Frank den Brok bevestigde donderdag dat er een huurachterstand is en dat er overleg is tussen de gemeente en het bestuur van de Groene Engel over hoe het verder moet. Verkoop, uitbesteden in z'n geheel of gedeeltelijk zijn scenario's die op dit moment worden besproken.

Van de Kamp kan daar niet heel veel over zeggen. "We zijn een broedende kip, we zijn bezig, hebben heel veel plannen en er gebeurt heel veel goeds. Maar we moeten meer mensen hier naartoe trekken en dat is tot nu toe niet gebeurd. Dat is het verhaal"

De horeca lijkt in plaats van een bron van extra inkomsten een blok aan het been lijkt te worden.  "Er wordt daar volop over gepraat door bestuur, gemeente en transitieadviseur Karel Jan van Kesteren. En ja, er is een huurachterstand en daar worden plannen voor ontwikkeld. Dat is alles wat ik erover kan zeggen, maar alles blijft hier gewoon doorgaan. Ik zie hier veel energie, veel positiviteit en het komt goed", aldus Gerda van de Kamp.