advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Gerjon (53) uit Rosmalen: "Ik ben helaas nooit meer de gekke lolbroek geworden die ik eens was"

Na de TIA van haar vader in 2000 werd Gerjon plotseling fulltime mantelzorger. Een plottwist die na twintig jaar nog steeds haar dagelijks leven bepaalt.

“Eind jaren negentig kochten mijn man en ik mijn ouderlijk huis. Mijn ouders woonden daar ook maar mijn vader bleef mantelzorger voor mijn moeder. Zo konden wij ons werk doen en zij op hun meest geliefde locatie blijven wonen. Tot op die dag in januari 2000 toen mijn vader zijn eerste TIA kreeg.

PTSS

Daarna had hij meer zorg nodig dan mijn moeder. Ze wilden liever niet dat vreemden hen verzorgden. Daarom zegde ik mijn baan op en werd ik via de pgb hun thuishulp. Om mijn ouders de zorg te geven die ze verdienden was het noodzakelijk dat we het huis verbouwden. Die verbouwing begon in mei. Vanaf toen was ik bouwvakker, verpleegster, mantelzorger, kok en deed ik de boodschappen.

Mijn vader leed daarbovenop ook nog eens aan PTSS. Mede door de TIA speelde dit erg op. Levensechte dromen deden hem wild om zich heen slaan. Ik moest er dan naartoe om hem weer in het heden te brengen. Soms gebeurde het een paar weken niet, soms drie keer per nacht.

In juni 2004, na 4,5 jaar non-stop paraat staan, zei mijn lichaam: dit kan niet meer. Mijn hoofd wilde nog wel, maar het ging niet langer. Ik had een burn-out. Mijn dag en nacht ritme waren volledig verstoord.

Lolbroek

Ik ben nu zestien jaar verder en helaas nooit meer de spontane, gekke lolbroek geworden die ik eens was. Daar heb ik mezelf bij neergelegd. Ik probeer nog dat te doen wat ik kan, op tijden dat ik het kan. Gelukkig kan ik er zo mee omgaan en genieten van de dingen die wel kunnen.

Daarbij heb ik de liefste man ter wereld die zijn leven aan mij aanpaste en alleen maar blij is dat hij in de avond niet zoveel hoeft te doen omdat hij een zwaar beroep heeft. Wij zijn tevreden met ons leven en genieten als anderen het leuk hebben. Geluk is… wat je er zelf van maakt.”

Wie zijn we? Wat drijft ons? Wat houdt ons bezig? Op zoek naar antwoorden gaat Dtv iedere week in gesprek met mensen uit onze regio en brengen we de verhalen #vanhier.