advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Gesloten parkeergarages in Oss, en dus loopt gemeente meer dan de helft van de parkeerinkomsten mis

De twee grootste parkeergarages in en rondom het Osse centrum, Oostwal-Oost en Bergoss, zijn sinds 18 december gesloten. “Geschat wordt dat dit een afname in inkomsten betekent tussen de 50 en 70 procent”, concludeert de gemeente.

De overige parkeerinkomsten haalt de gemeente uit parkeerplaatsen of parkeerterreinen die nog wel gewoon open zijn, zoals bijvoorbeeld parkeerterrein Boschpoorthof achter de Hema in het centrum.

Naast de misgelopen parkeerinkomsten, lopen de exploitatiekosten van de garages gewoon door, zo laat de gemeente weten in een schriftelijke toelichting. “Per maand is dit circa 35 duizend – 40 duizend euro voor Bergoss en 10 tot 12 duizend euro voor Oostwal-Oost. Het bedrag kan iets lager uitvallen omdat we op sommige kosten zoals electra enigszins besparen”. Dat komt dus neer op zo’n 45 tot 52 duizend euro exploitatiekosten, voor parkeergarages die tot in ieder geval begin februari dicht blijven.

De parkeergarage Oostwal-Oost is volledig gesloten, waar Bergoss nog wel open is voor abonnementhouders. Maar, zo legt de gemeente uit, daar wordt geen geld aan verdiend. Er is immers al betaald voor deze abonnementen.